HRVATSKA

Održan sastanak povjerenika odbojkaških regija i predsjednika stručnih komisija

15. 2. 2016.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

NA NAJMLAĐIMA – ODBOJKA OSTAJE  

Niz zanimljivih prijedloga i usmjerenja promišljan je u petak, 12.2.2016. na sastanku povjerenika odbojkaških regija i predsjednika stručnih komisija HOS-a kojim je predsjedavao Zdeslav Barač, predsjednik HOS-a.

Predloženo će biti upućeno na razmatranje Natjecateljskoj komisiji te po filtraciji i verifkaciji Natjecateljske komisije Izvršnom odboru HOS-a na konačno razmatranje i prihvaćanje.

Više pročitajte ovdje. 

Više pogledajte ovdje.

Pri svakom prvoligaškom klubu

Tako se, između ostalog, predlaže da se nastavi otvoreno državno prvenstvo za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje (mini odbojka).
Kod mlađih kadeta i mlađih kadetkinja Hrvatska bi se podijelila u pet regija  – Centar, Istok, Zapad, Jug i Grad Zagreb u okviru kojih bi trebalo nastupiti 20 ženskih i 15 muških klubova.
Kadeti i kadetkinje trebali bi se natjecati u četiri skupine iz 4 regije na način da u završnici bude 16 plasiranih klubova.
I dalje valja inzisirati da mlađi kadeti i mlađe kadetkinje budu pri svakom prvoligaškom klubu, te da sudjeluju na županijskim, regionalnim i nacionalnom natjecanjima.
Kod juniora i juniorki po dvije prvoplasirane ekipe idu u završnicu što će dati po osam muških i ženskih ekipa.

Topusko pobudilo interes

Što se kampova za mlađe dobne skupine tiče, vlada značajno zanimanje za Nacionalni odbojkaški kamp u Topuskom od 18. do 26.6.2016. Kapaciteta ima dovoljno budući da su na raspolaganju tri dvorane i otvorena igrališta. Nastojat će se u trenažni proces uključiti i pojedine raspoložive seniorske igračice i igrače.

I dalje će se nastojati razvijati i dorađivati projekt razvoja odbojke posebice u muškoj kategoriji koja je deficitarna.

Nužno je krenuti od najmlađih kategorija pa je poučan riječki primjer gdje se krenulo sa upoznavanjem sa odbojkom već od prvih i drugih razreda osnovne škole.

Sve ideje i zamisli postupno će se ugrađivati u Nacionalni plan razvoja odbojke, te pojedine faze za pojedine dobne kategorije posebno brandirati kako bi se privukla pažnja i dobila konkretna podrška značajnih sponzora.

 

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se