HRVATSKA

U SARAJEVU POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI HRVATSKOG ODBOJKAŠKOG SAVEZA, ODBOJKAŠKOG SAVEZA CRNE GORE I ODBOJKAŠKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE

19. 2. 2018.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

U Sarajevu je danas, 19. veljače u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, potpisan sporazum o suradnji između Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Tri saveza će na osnovu ovog sporazuma, aplicirati za sredstava IPA fondova s namjerom da realiziraju Projekt prekogranične suradnje i pomirenja. Ciljevi ovog projekta su: edukacija djece, trenera i sudaca. Ovaj projekt obuhvatit će zajednički trenažni proces, seminare, radionice i periodična testiranja djece. Također je planirano da mladi sportaši tri puta godišnje sudjeluju na turnirima mladih reprezentacija gradova, kao i sudjelovanje na zajedničkim kampovima pod nadzorom stručnjaka s licencom FIVB-a.

Sporazum su potpisali predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

„Zadovoljstvo mi je i čast što mogu u ime Hrvatskog odbojkaškog saveza u Sarajevu nazočiti potpisivanju sporazuma s nama dva draga i prijateljska saveza u zajedničku suradnju. Nadam se da će ova suradnja biti uspješna. Mi smo kao država koja je članica Europske unije spremni u svakom pogledu preuzeti inicijativu za bilo koji projekt, koji može donijeti dobro za sva tri saveza. Mi smo spremni i za otvaranje suradnje s ostalim savezima u regiji i granice kao takve nas ne interesiraju kada je sport u pitanju. Nas zanima interes mladih, edukacija djece i trenera, razmjena iskustava odnosno u pravom smislu prekogranična suradnja.“ – rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne gore Cvetko Pajković  - „Želim pozdraviti drage prijatelje iz Odbojkaškog saveza Hrvatske i BIH, te prenijeti pozdrave od svih odbojkašica i odbojkaša iz Crne Gore. Radostan sam što smo u prilici da se povežemo i na ovakav način i da dijelimo iste odbojkaške terene. Naravno, sve u cilju da ovaj divan sport bude što prisutniji. Odbojka ovo zaslužuje, ovo zaslužuju svi mladi, ali i budući odbojkaši i odbojkašice, a mi kao savezi smo dužni da im stvorimo što bolje uvijete za bavljenje ovim sportom; a također i učenje, edukaciju i razvoj. Nadam se da će ovo biti još jedan korak naprijed u smislu dodatnog unaprjeđenja već dobre suradnje tri saveza.“

„Zadovoljan sam zbog potpisivanja ovog za sve nas izuzetno važnog sporazuma, koji će dodatno učvrstiti dobru suradnju između ova tri saveza. Izuzetno sam počašćen što sam bio u prilici da potpišem ovaj sporazum i nadam se da će rezultati biti vidljivi u budućnosti. Radi se o edukaciji djece i masovnom uključivanju u taj sport. Također želimo da educiramo trenere i suce. Potpisivanje sporazuma je preduvjet za kandidaturu za projekte IPA fondova, a raspisivanje natječaja očekuje su travnju. Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine neće ništa samostalno raditi, tri saveza se udružuju u projekt i svi sadržaji koje ćemo realizirati na prostorima Hrvatske, Crne Gore i BIH bit će zajednički.“- rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić.

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se