HRVATSKA

ŠKOLA ODBOJKE – PREZENTACIJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA UMAGA

8. 12. 2017.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

Jučer 07.12.2017. MOK UMAG-CPM UMAGO u suradnji s hrvatskom OŠ Marija i Lina, te sa talijanskom školom SEI Galileo Galilei, održao prezentaciju odbojke kao sporta za učenike od 1. do 4. razreda.

Više pročitajte ovdje

MOK Umag-CPM Umago već tradicionalno 3. godinu za redom održava 2 puta godišnje prezentaciju odbojke u osnovnim školama grada Umaga, kao što je i u godišnjim programima rada kluba. Tijekom prezentacije pokazane su osnove tehnike u ovom sportu. Cilj prezentacije je približiti ovaj naš sport mladima, s obzirom da zadnjih 15 godina ovaj sport postaje sve više dijelom sportske obitelji grada Umaga. Naime pored ženskog odbojkaškog kluba OK Umag,-CP Umago, u  gradu već 6 godina aktivno djeluje i muški odbojkaški klub MOK UMAG-CPM UMAGO,  koji skupa okupljaju već više od 160 članova svih uzrasta. Ove prezentacije imaju i zadaću pedagoškog rada s mladim naraštajima, jer  u današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice. Ova promocija je samo potvrdila nastojanja grada Umaga, nakon prekjučerašnje nominacije od strane europske komisije, Europskim gradom sporta za 2018 godinu, da omogući svim svojim sugrađanima bavljenje sportom u cilju izgradnje zdravog načina življenja i sportskog napretka.

Prezentaciju je vodio iskusni prekaljeni trener (trener MOK UMAG-a) gospodin Dragan Salapura u prisutnosti nastavnika nižih razreda u osnovnim školama. 

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se