HRVATSKA

ZAVRŠEN TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU – MASTERS IČIĆI OPEN 2017

21. 8. 2017.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

Vruće ljeto u Ičićima proteklog vikenda (11.-13.kolovoz) dodatno su zagrijali pogledi na atletska tijela sportaša. Isklesani mišići, znoj, ali i pozitivna, sportska  atmosfera praćena dobrom glazbom usijala je ičićanski pijesak na kojem se igrao Masters Ičići Open.

Četvrto izdanje međunarodnog  turnira u odbojci na pijesku ponovno je okupilo veliki broj ekipa i gledatelja na tribinama koji su imali priliku uživati u vrhunskim igrama atraktivnih domaćih i stranih odbojkaša i odbojkašica, među kojima je bilo i nekih poznatih imena.

Na turniru koji je svrstan u red najjačeg u Hrvatskoj u domaćoj organizaciji ove se godine okupilo 25 muških i devet ženskih ekipa, a nakon kvalifikacija proteklog petka u glavni turnir ušlo je 16 momčadi i osam ženskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Više pročitajte ovdje 

- Ove godine, s obzirom na veliki interes za sudjelovanje, povećali smo broj ekipa, sudionika glavnog turnira. Dosad je u glavnom turniru sudjelovalo 12, a ove godine proširili smo na 16 muških ekipa. Zadovoljni smo što je i publika prepoznala kvalitetu mečeva na pijesku te se tijekom čitava dva dana, a posebno u završnici, okupljala i bodrila svoje favorite – rekao je Mladen Đorđević, organizator turnira te predsjednik kluba odbojke na pijesku »Opatija«.

 

Mladen Đorđević već četvrtu godinu uz velike napore uspješno organizira ovaj atraktivni turnir na ičićanskom kupalištu, u nadi da će druge godine imati još bolje uvijete za igru; što znači više pijeska kao i reflektore na glavnom terenu kako bi se utakmice mogle odigravati i u večernjim satima, što bi  igračima i gledateljima  pružilo znatno više ugodnosti.

Ovogodišnje izdanje turnira pripalo je Slovencima, koji su slavili u muškoj i ženskoj konkurenciji. Po četvrti put turnir je osvojio Daniel Pokeršnik, a svaki put to je učinio s drugim partnerom. Ove godine do slavlja je stigao u paru s Tadejem Boženkom. U finalnom susretu protiv Aleksandra Gavrilova i Marka Plavšića iz Srbije pobijedili su rezultatom 2:0 (21:15, 21:15).

Nina Kontrec i Mojca Pene pobjednice su ženskog dijela turnira. U finalnom meču rezultatom 2:0 (21:19, 21:14) slavile su protiv hrvatskih igračica Sare Radanović i Dine Bečić. U prvom setu vodila se tijesna borba, međutim u drugom setu Slovenke su se odvojile već u ranijoj fazi.

Do trećeg mjesta u ženskoj konkurenciji stigle su Kaja Turk i Elmira Rapnik, a kod muškaraca bronca je pripala Filipu Siliću i domaćinu Ivanu Đorđeviću.

Slast za pobjedom na ičićanskom pijesku bila je i jača zbog podebljanog nagradnog fonda turnira. Sa prošlogodišnjih 20.000 kuna, ove godine nagradni fond podignut je na 25.000 kuna. Uz novčane nagrade najboljima, i ove godine vrijedne nagrade dobila je i publika koja je mogla sudjelovati u zabavnim igrama, a birao se i Mister i Miss ičićanskog Mastersa. Finalne utakmice  praćene su  putem TV prijenosa, a svi susreti turnira prenosili su se uživo putem Interneta što je dodatno podiglo atmosferu oko uzavrelog odbojkaškog terena.

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se